Bangkok on tuoreen tutkimuksen mukaan maailman suosituin kaupunkikohde. Se ei ole yllätys.
Bangkok tarjoaa yli 10 miljoonan asukkaan uskomattoman palvelut, joita ei yksi ihmiselämä ennätä kokemaan. Tämä kirja kattaa kaikki tärkeimmät alueet keskustassa.
Jokaisesta alueesta on kaksi karttaa. Nähtävyyskartta on selkeä havainnekartta, jonka avulla voi yhdellä silmäyksellä nähdä kaikki alueen kohteet. Kirjan lopussa on karttaosuus, missä karttoihin on merkitty tärkeimmät majoitusliikkeet, ravintolat, nähtävyydet, ajanvietepaikat ja ostospaikat.
Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.
Kirjassa on paljon ainutlaatuisia ominaisuuksia. Näitä ei löydy yhdestäkään kansainvälisestä opaskirjasta. Esimerkiksi ruokailupaikkoja esitellään hyvinkin suomalaistyyppisin perustein.
Kun kansainväliset oppaat keskittyvät listaamaan snobbailevia ja kalliita ravintoloita, on Suomalainen Matkaopas realisti ja esittelee lisäksi muun muassa ruokatorit, katusyömisen ja ketjut. Ketjut puuttuvat oikeastaan kaikista muista opaskirjoista, mutta ketjut hallitsevat kaupunkimaisemaa (kaikkialla maailmassa).
Kirja on helppokäyttöinen kokonaisuus. Kirjan alussa on värikuvia, joiden avulla voi nopeasti eläytyä kaupungin tunnelmaan ja tarjontaan.
Vakio-osuus on kuvahakemisto, jossa 16 valittua kohdetta antavat peruskäsityksen kaupungin tarjonnasta.
Bangkok ei ole pelkästään ajankohtainen, laadukas ja käyttäjäystävällinen. Se on lisäksi avainlipputuote – Suomessa taitettu, kartoitettu ja painettu.
Erityismaininnan ansaitsee raideliikennekartta, jonka on toteuttanut Mirkka Vaherkylä, tekijän ohjeiden mukaan. Kyseessä on täysin ainutlaatuinen kartta, koska sen sisältö on rakennettu yhtäältä BITEC-messukeskuksen kansainvälisiltä raideliikenteen messuilta, toisaalta kenttätutkimuksilla keskeneräisiltä työmailta. Lisäksi on hyödynnetty lentokoneesta tehtyjä havaintoja.
Raideliikennekartan oletetaan olevan ajan tasalla tämän painoksen myyntiajan loppuun saakka. Sen jälkeen karttaa päivitetään sen ajan tilanteen mukaan.
Bangkok Suomalainen Matkaopas on erinomainen käsikirja jokaisella matkalla mutta lisäksi hyvä perustietokirja ja ajan kuva tilanteesta tässä huikeassa aasialaisessa metropolissa.
Historia
1998 – Thaimaa Suomalainen Matkaopas
2007 – Bangkok ja Keski-Thaimaa Suomalainen Matkaopas
2009 – Thaimaa Laos Kambodzha Suomalainen Matkaopas
2017 – Bangkok Suomalainen Matkaopas
Vuoden 2007 versio ehti palvella tuhansia suomalaisia reissaajia kunnes se myytiin loppuun.
Markus Lehtipuu tutustui Bangkokiin ensimmäistä kertaa tammikuussa 1986. Vuonna 1989 ilmestynyt matkaopaskirja Tuhat Tietä Tropiikkiin sisälsi perustietoja Bangkokista. Bangkok oli mukana myös yhteishankkeessa Kaukoitä (Kirjayhtymä) sekä ensimmäisessä kovakantisessa teoksessa Thaimaa vuonna 1991.
Vuoden 2007 Bangkok ja Keski-Thaimaa oli periaatteessa kaupunkiopas täydennettynä alueoppaalla. Kirjasta otettiin jättipainos, joka myytiin loppuun 2015.
Tämän kirjan tutkimukset alkoivat alkuvuodesta 2014 mielenosoitusten (Shutdown Bangkok) keskeltä. Tutkimuksia jatkettiin useassa otteessa vuosina 2015 ja 2016, kunnes marraskuu 2016 täydensi tutkimukset. Viimeinen tutkimus kohdistui Siam Squaren palveluihin 1. joulukuuta 2016. Kirjan kartat valmistuivat 26.12. ja kirja meni kirjapainoon 27.12. Kirja ilmestyi matkamessuille 18.1.2017.
Selfie Shutdown Bangkok -mielenosoitusten keskellä keväällä 2014.
Tekijät
Markus Lehtipuu on kirjan kirjoittaja. Lehtipuu on asunut Bangkokissa jopa parin vuoden ajan eri aikoina vuodesta 1986 alkaen. Lehtipuu on Suomalaisen Matkaopaan perustajajäseniä ja sarjasuunnitelman luojia. Hän on kirjoittanut Bangkokista eri opaskirjoihin jo 1980-luvun lopulta alkaen. Hän kirjoitti 1990-luvulla Lonely Planetille ja Insight Guides -sarjaan, kunnes palasi Suomeen uudistamaan Suomalaisen Matkaopas -sarjan, jota on vetänyt siitä lähtien päätoimisesti. Lehtipuu asuu yleensä Banglamphun alueella jossakin mukavassa halpahotellissa joen lähellä lintujen livertäessä lähipuissa.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.