Israel Suomalainen Matkaopas

Israel Suomalainen Matkaopas

18,00 

(1 tuotearvio)

Heiskanen, Teppo: Israel Suomalainen Matkaopas

978-952-9715-65-7

304 sivua

27 tarkkaa karttaa

Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

 

Kuvaus

ISRAEL on eittämättä maailman kiistanalaisin valtio. Se herättää voimakkaita tunteita, ja harvat ihmiset ovat täysin välinpitämättömiä.

Tuore matkaopas on erinomainen tietokirja jokaiselle, joka haluaa hahmottaa ja ymmärtää Israelia, maailmanpolitiikan keskeisimpiin alueisiin kuuluvaa valtiota. Matkaopas ei ota kantaa, mutta se pystyy antamaan perustiedot kaikesta mikä liittyy Israeliin, juutalaisiin, palestiinalaisiin, diplomatiaan, menneisiin sotiin ja alueiden omistuksiin ja asuttamisiin. Nämä tiedot ovat elintärkeitä jokaiselle matkailijalle mutta myös uutisia ja maailman tapahtumia seuraaville.
Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

Haastammekin jokaisen lukijan tällä evästyksellä: me olemme neutraaleja, jotta sinä voisit muodostaa oman mielipiteesi!
Matkaoppaana Israel-kirja on hyvä. Siinä on tarkkoja kaupunki- ja aluekarttoja, kiinnostavat listaukset majoitus- ja ravintolapalveluita, kattava ja asiantunteva opastus nähtävyyksiin ja runsaasti muuta ajanviete- ja shoppailutietoa.
Kirjan tekijä, Teppo Heiskanen, on uusinut jo 1980-luvun lopulla ilmestyneen, silloinkin suositun Israel-matkaoppaan. Nyt kaikki on tietysti täysin uutta, mutta taustatietojen ulottuminen noin kauas voi vain tuoda syvyyttä ja näkemystä. Jos kirja oli 1980-luvun lopulla “raakile”, nyt Heiskasen kerronta on kypsynyt syvällistä ymmärrystä huokuvaksi.


Historia

1990 – Israel Suomalainen Matkaopas (Kirjapaja)

2014 – 1. painos

Teppo Heiskanen oli suomalaisen matkaopaskirjallisuuden uranuurtajia 1980-luvun lopulla. Opiskelut, kieltenharrastus ja matkailu olivat tehneet opiskelijasta Israelin alueen, politiikan ja matkailutarjonnan asiantuntijan.

Vaikka opaskirja tehtiin kirjan kuvittajan Heikki Koskisen kanssa, se oli ensimmäinen “Suomalainen Matkaopas”. Tällaisenaan kirja toimi esikuvana sarjalle, joka luotiin sen jälkeen yhdessä Markus Lehtipuun (ja sarjarakenteen osalta Jyrki Kallion kanssa). Kirjasta ilmestyi nopeasti toinen painos, mutta sen jälkeen hanke unohtui moneksi vuodeksi.

Joskus 2011 jälkeen, kun Suomalainen Matkaopas uudistui, tuotettiin Teppo Heiskaselle Israel-oppaan runko, perustuen vuoden 1990-kirjan kohteille ja sisällölle. Heiskanen aloitti kirjan rakentamisen vanhalta pohjalta uuteen runkoon.

Kirja ilmestyi 2014, ja siitä otettiin iso painos palvelemaan kaikkia Israelin ystäviä, niin matkailun kuin tietokirjallisuuden käyttöön.

Tekijät

Teppo Heiskanen on kirjan kirjoittaja. Hän on Suomalaisen Matkaoppaan perustajajäseniä ja alkuperäisen sarjarungon suunnittelijoita. Tepolla on teologian maisterin tutkinto.

Teppo käy töissä Espoossa korkeakoulumaailmassa. Aiemmin hän toimi viisi vuotta itsenäisenä konsulttina oman yrityksen kautta. Kesäisin Teppo purjehtii vihreällä Twister 28 -klassikkoveneellä. Muita harrastuksia ovat sukeltaminen, dekkarit, viinit ja ruoanlaitto.

Taitto: Keijo Erander.

Kartat: Timo-Pekka Lehtipuu.

Kannen toteutus: Jorma Koljonen.

Valokuvat: Teppo Heiskanen, Kaisa Puhakka, Markus Lehtipuu

Kirjapaino: Otavan kirjapaino, Keuruu

 

Muut palvelut

 

Israel-blogi osoitteessa

 

http://suomalainenmatkaopasisrael.blogspot.fi/

 

Korjauksia

Matkaoppaissa ilmenneitä virheitä tai vanhentuneita tietoja voi raportoida sähköpostiimme

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

1 arvio tuotteelle Israel Suomalainen Matkaopas

  1. Sirkku Muhli

    Todella hyvä matkaopas ja kirja on osaltaan vaikuttanut oleellisesti reitteihimme omatoimimatkoillakin Israelissa. Aivan huippua.
    Sivun 61 Israelilaiset vapaapäivät 2014-2020 toivoisin päivitettäväksi. Magdalan osuutta voisi lisätä, sinnehän on rakennettu mm. upea kirkko Duc In Altum. Myös Jerikon läheisen kasteen paikalle mentäessä on uusia luostareita, nyt kun miinatkin on raivattu.
    Israel on todella hieno paikka matkustaa ja se on kuin sipuli, josta kuoriutuu aina uusia kohteita. Toivottavasti uusi painos tulee jossain vaiheessa.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *