Hongkong ja Macao

Hongkong ja Macao

18,00 

Lehtipuu Markus: HONGKONG JA MACAO SUOMALAINEN MATKAOPAS

978-952-9715-53-4

1. painos (2015)

208 sivua

runsas kuvitus

Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

 

Kuvaus

Suomalainen Matkaopas ylpeänä esittää: käsikirja, opas, tietoteos Hongkongiin ja Macaoon.
Kirja on kaksiosainen. Yhtäältä kattava kaupunkiopas Hongkongiin, sen ahtaisiin urbaaneihin betoniviidakkoihin, sen luontopoluille ja kaikkeen siltä väliltä. Omakohtaisesti koettu, tulkittu ja tutkittu opas kertoo, miten maailman ahtaimpiin kaupunkeihin kuuluvassa erikoistalousalueessa toimitaan. Mukana on useita pienempiä saaria, joihin tehdään päiväretkiä – jopa yöpyminen on mahdollista.

Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

Toisaalta opas kuvailee maailman suurinta kasinokeskusta ja itäisen Aasian suurinta portugalilaisperintöä. Kaikki mahdollinen paljastetaan selvällä suomen kielellä.
Kirja painettiin ohuelle paperille, mikä tekee siitä kevyen matkakumppanin, joka mahtuu jokaiseen käsimatkatavaraan. Sivuja on 208, mukana selkeät havainnekartat ja kaksi värillistä metrokarttaa.
Kuvitus on runsas, samoin kuin opastus on monipuolinen. Kirjan käyttäjä selviytyy asfalttiviidakossa, ostoskeskuksissa ja luontopoluilla.
Kirja antaa perustiedot historiasta ja kulttuurista ja sanoo asiat suoraan niin kuin ne oikeasti ovat.


Historia

2015 – 1. painos

Markus Lehtipuu tutustui Hongkongiin ja Macaoon ensimmäistä kertaa 1990. Jo ensimmäinen matka oli työmatka, koska tarkoitus oli luoda opastus kirjaan Tuhat Tietä Tuntemattomaan, jonka Lehtipuu kirjoitti ja/tai editoi yhdessä kymmenien eri matkustavaisten suomalaisten kanssa. Tuosta kirjasta kehitettiin jatkossa Suomalainen Matkaopas (sarja), ja TTT-kirjojen (joita ilmestyi kaksi) kirjoittajista löytyi myös Suomalaisen Matkaoppaan perustajajäsenet ja sarjarakenteen luojat (tämä on äärimmäisen tärkeä asia teknisesti, vaikka lukijat eivät sitä aina huomaa muuta kuin alitajuisesti).

Hongkong tuli siis tutuksi jo kauan sitten, mutta tämän kirjan suunnittelu alkoi 2011. Ensimmäinen tutkimusmatka toteutui 2012 ja jatkui aina kirjan ilmestymiseen asti eli vuoteen 2015 saakka.

Tekijät

Markus Lehtipuu on kirjan kirjoittaja. Lehtipuu aloitti maailmanmatkailun 1980 Euroopassa ja 1982 Aasiassa (Intia) ja 1986 Kaakkois-Aasiassa. Lehtipuu aloitti matkailutoimittajana 1982 Intia-artikkeleilla, ja vuonna 1989 ilmestyi ensimmäinen matkaopaskirja Tuhat Tietä Tropiikkiin. Lehtipuu oli mukana perustamassa Suomalainen Matkaopas -sarjaa ja sittemmin samannimistä firmaa ja oli luomassa sarjan yleisrakennetta. Lehtipuu työskenteli Lonely Planetin ja Insight Guides -oppaisiin 1990-luvulla ja jatkoi Suomalaisen Matkaoppaan kehittämistä 1998 alkaen.

Lehtipuu viettää aikaansa pääkaupunkiseudulla, itärajalla maaseudun rauhassa ja moninaisissa maissa ja kaupungeissa tutkien uusia trendejä omatoimimatkailussa ja turismissa.

 

Taitto: Keijo Erander.

Kartat: Samu Kontinen.

Kannen toteutus: Jorma Koljonen.

Metrokartan toteutus: Mirkka Vaherkylä

Kirjapaino: Otavan kirjapaino, Keuruu

Kauniit metrokartat toteutti Mirkka Vaherkylä. 

Muut palvelut

 

Korjauksia

Matkaoppaissa ilmenneitä virheitä tai vanhentuneita tietoja voi raportoida sähköpostiimme

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Macaossa on rakenteilla kevyt raitiovaunureitti, jonka reittiä on ennakoitu oheisessa kuviossa. Linjan arvioidaan avautuvan 2019 tai 2020, ensin Taipan saarella ja sitten Macaon niemimaalla.

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hongkong ja Macao”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *