Ota yhteyttä

Lähetä meille viesti ja olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

    Nimi (pakollinen)

    Sähköposti (pakollinen)

    Puhelinnumero

    Viesti

    FAQ

    Tarkista usein kysytyt kysymykset ja löydä vastaus tai lähetä meille viesti.

    Monet suomalaiset matkailijat ostavat saman tien angloamerikkalaisen monikansallisen opaskirjan. Jokainen tietysti saa tehdä itse omat valintansa, mutta huomaa tämä:

    Suomalaista Matkaopasta vetää Markus Lehtipuu, joka kirjoitti 1990-luvulla Lonely Planetille oppaita. Sieltä tuli opetus, jota hyödynnettiin vuodesta 1998, kun Suomalainen Matkaopas uudistui. Samoihin aikoihin Lehtipuu päivitti myös Insight Guides -oppaita.

    Suomalainen Matkaopas on siis kehitetty kansainvälisen tason ihanteiden mukaan jo 1990-luvun lopulta alkaen. Sen jälkeen on kehitetty laatua ja tasoa koko ajan.

    Se, että opas tutkitaan maailmalla mutta kirjoitetaan alun perin suomeksi, on etu, joka koskee jokaista suomalaista. Ymmärrät 100% kaikista sanoista ja samalla tutkimus on toteutettu “suomalaisin silmin”, mikä on etu, jonka tajuaa vasta perillä. Kartanpiirtäjämme, sivutaittajat ja kirjapainokin ovat kaikki pedantteja ja osaavia ammattilaisia, joiden kanssa on tehty yhteistyötä myös selvällä suomen kielellä. Kun koko työprosessi on tehty suomalaisten kesken suomen kielellä, ei mitään käännösvirheitä tai väärinymmärryksiä synny. Voit luottaa.

    Ei. Saat tilata ja sen jälkeen kun saat kirjan, sinulla on 7 vuorokautta aikaa hoitaa maksu Suomalaisen Matkaoppaan tilille. Tilaus on sitova.

    Joskus lasku tulee sähköpostilla, yleensä lasku on kirjan mukana.

    Suomalainen Matkaopas tarjoaa edullisimman nettihinnan, koska toimituskulut kuuluvat aina hintaan. Laskussa oleva 18 euroa kattaa kaiken, ei mitään piilotettuja kuluja tai lisämaksuja!

    Käytännössä voit. Toimitamme kirjoja kaikkialle maailmaan, samalla hinnalla. Joskus neuvottelemme tilaajan kanssa yksityiskohdista.

    Kyllä ja ei.

    Normaali omaan käyttöön tuleva opaskirja maksaa aina 18 euroa, riippumatta tilattujen kirjojen määrästä. Tämä johtuu siitä, että useimmat isot tilaukset lähetetään siten, että jokainen kirja tulee eri kirjekuoreen. Jos kuitenkin tilaajalla on kiinnostusta toimia “jälleenmyyjänä” eli tilata samaa kirjaa useampia kappaleita ja välittää niitä kavereille, voimme neuvotella alennushinnasta.

    Kyllä on. Kaikissa myynnissä olevissa kirjoissa on 16 sivun värigalleria, joka on aina johdatus matkakohteeseen. Värikuvissa on myös runsaasti informaatiota, etenkin värihakemistossa, joka johdattelee kohteen parhaimpiin paikkoihin. Värihakemistossa on aukeamalla 16 valittua kohdetta, joita suositellaan.

    Muualla kirjassa keskitytään vihjeisiin ja yleensä kirjalliseen antiin. Mustavalkoisten sivujen taitto- ja painokulut ovat edullisempia, mikä mahdollistaa Suomalaisen Matkaoppaan edulliset myyntihinnat: ohjehinta on 20 euroa kirjakaupoissa, nettikaupoissa jopa vähemmän. Yleensä värikuvat vaativat painavampaa paperia, jolloin kirjoista tulee painavampia. Ihanteemme on kevyt käsikirja, joka ei vie painokapasiteettia käsimatkatavarassa.

    Tavallaan Suomalainen Matkaopas on kuin “osto-opas” tai “käsikirja”, jossa informaatio on “kaikki kaikessa” kun taas ne värikkäät maisemat ovat siellä perillä kohteissa ja niitä aitoja maisemia mennään katsomaan. Värikuvat ovat hienoja (katso kirjan alkuosa) mutta silti pelkkä kalpea heijastus todellisuudesta. Ja todellisuutta suosittelemme tutkimaan.

    Valitettavasti ei ole, vaikka sitä eniten kyselläänkin.

    Me emme voi ottaa kohteita sarjaan tuosta vain. Jokainen kirja on valmistettu vuosien työn tuloksena. Matkaopaskirjat ovat erittäin suuritöisiä hankkeita. Niiden jokainen sivu on täytetty informaatiolla, jota on tutkittu ahkerasti vieraissa maissa, aamusta iltaan. Jokainen valokuva on valittu tuhansien joukosta. Jokainen kartta on valmisteltu kirjoittajan omien tutkimusten pohjalta.

    Kuuba kyllä tehdään, kunhan löydetään se tekijä ja aika, jonka kirja vaatii. Jos ja kun Kuuba ilmestyy, voit luottaa, että sen takana on ahkera, monivuotinen tutkimustyö sekä perillä Kuubassa että työpöydän äärellä lähteitä tutkien ja analysoiden.

    Koska netissä on paljon epäluotettavaa roskaa, johon ei voi luottaa 🙂

    No ei, syy on siinä, että matkaopaskirja on esine, työkalu, väline. Vaikka informaatio sellaisenaan voisi olla myös muussakin muodossa, kirja on tavara, joka ei koskaan “sammu”. Sitä ei tarvitse ladata eikä siihen tarvita salasanoja, wifi-yhteyksiä tai sähköä tai kuukausimaksuja.

    Kirja on Plan A tai Plan B, mutta se toimii aina.

    Kirjan kirjoittaja on persoona, yksilö, ammattitaitoinen matkailija ja maailman tutkija, joka on selvittänyt vaihtoehtoja ja salaisuuksia jopa vuosikymmenten ajan. Hän ei enää itse tarvitse opaskirjaansa, koska hän on sen itse tutkinut, paitsi että hän tietää, että kaikki on tallella kirjan sivuilla. Jos tekijä yhtäkkiä unohtaa jonkin detaljin, hän löytää sen omasta kirjastaan. Tekijä onkin tehnyt kirjan myös “itselleen” siinä mielessä, että jokainen kirjassa oleva paikka, kohde tai maininta perustuu ajatukselle, että se täytyy mainita, koska se on tärkeä ja mainitsemisen arvoinen.

    Kirja on se tavara, joka kannattaa pakata käsimatkatavaroihin.

    Timbuktu on läntisessä Afrikassa Mali-nimisessä valtiossa.

    Meillä on kuitenkin opas vain Singaporen satamaan ja joskus Timbuktuun.

    Elämän tarkoitus on elämä itse. Eläminen on filosofinen kysymys. Kun sanotaan “hanki elämä”, sillä tarkoitetaan ihmisyksilön itsenäistymistä hoitamaan omia asioitaan, ratkaisemaan omia ongelmiaan, tekemään omia päätöksiään.

    Se, että elämän osaaminen uupuu, voi johtua liian pienistä ympyröistä. “Vaihda maisemaa” voi olla ensimmäinen askel. Suomalaisen Matkaoppaan perustajiin kuuluva Markus Lehtipuu teki elämänsä ensimmäisen omatoimiretken Turkuun, liftaamalla. Silmät avautuivat, kukaan ei auttanut mutta kukaan ei estänytkään (tietysti autokuskit auttoivat perille ja takaisinkin, kiitos!).

    Nuorena tai vanhana, koskaan ei ole liian myöhäistä irtautua arjesta, tylsästä arjesta ja tehdä matka omin päin, rohkeasti. Elämän tarkoitus on ylläpitää elämää ja luoda uutta elämää. Jatkuvuus vaatii sitä, että ymmärtää ylipäätään siitä, miten elämää eletään tällä planeetalla: neuvostokommunismista nousevat Baltian maat, perhekeskeiset vietnamilaiset, maailman keskiössä mielestään asuvat newyorkilaiset, vihreydessä viihtyvät Costa Rican expat-ihmiset – tai Goan hiekkarantojen hipit – tai hindulaisten perinteiden mukaan elävät balilaiset.

    Kaikkialla maailmassa ahkeroidaan, kasvatetaan lapsia, kohdataan muukalaisia ja mennään eteenpäin. Osallistuminen kaikkeen tähän, ulkomailla tai kotimaassa, on osa elämää. Sitä varten Suomalainen Matkaopas on olemassa – tukemassa työkaluna elämän keskellä, jotta oma elämä onnistuisi, yöllä nukkuen turvallisesti, päivällä nauttien maukkaista aterioista ja nähden yhä uusia paikkoja, temppeleitä tai kirkkoja, museoita tai mausoleumeja, ostospaikkoja tai viihdepuolen mestoja.

    Elämän tarkoitus on matka, onnistunut matka.