Thaimaa Laos & Kambodzha

Thaimaa Laos & Kambodzha

Varasto loppu

Lehtipuu, Markus: Thaimaa, Laos & Kambodzha Suomalainen Matkaopas

978-952-9715-38-1

5. uusittu painos (2009)

560 sivua

100 tarkkaa karttaa

Osastot: ,

Kuvaus

THAIMAA-LAOS-KAMBODZHA ON LAADUKAS OPASKIRJA ITSENÄISELLE MATKAILIJALLE.

Kirjan painos on loppu. Kirjaa kannattaa kysellä kirjastoista.

Kirjassa on yli sata erittäin huolellisesti valmisteltua ja tarkkaa karttaa. Pelkästään karttojen hyödyllisyys nostaa uuden oppaan kansainvälisessäkin vertailussa kärkeen.

Kustakin matkakohteesta tarjotaan tiivistetty valikoima majoitusta, ruokailuvaihtoehtoja, nähtävyyksiä, ajanvietettä ja ostoksia.

Kirja tarjoaa täyden palvelun opastuksen Pohjois-Thaimaahan ja Koillis-Thaimaahan. Niistä alueista, joista on jo saatavilla alueellinen opaskirja, Thaimaa-opas tarjoaa tiivistetyn opastuksen, joka mahdollistaa itsenäisen matkailun mutta ei tarjoa kattavaa opastusta kuten alueoppaat.

Laos ja Kambodzha esitellään myös tiivistetyssä muodossa, eli opaskirjan avulla on helppo siirtyä naapurimaiden keskeisiin kohteisiin Thaimaasta käsin ja palata sitten takaisin Thaimaahan.

 

Thaimaa-opas on ennen näkemätön kooste tuhansista ja tuhansista vaihtoehdoista, joita Thaimaa tarjoaa majoituksen, ruokailun, nähtävyyksien, ajanvietteen ja ostosten saralla.

Kirja on tavallaan neljän perusteellisen tutkimustyön tulos. Kukin alueopas tehtiin huolellisesti, keskittyen vain pienehkön alueen tarjontaan. Tähän kirjaan tiivistettiin näiden alueoppaiden sisältö, mutta esimerkiksi karttoja ei supistettu ollenkaan. Nyt voit hyödyntää karttoja, joissa on jopa SATOJA erillisiä kohteita merkittynä. Tällaista käsikirjaa ei Thaimaan kohteisiin tarjoa mikään muu kirjakustantaja, missään maassa!

 


Historia

1992 – 1. painos (Kirjayhtymä)

1999 – 2. painos

2003 – 3. painos

2004 – 4. painos

2009 – 5. painos

Markus Lehtipuu tutustui Thaimaana ensimmäistä kertaa 1986. Thaimaa oli toinen maaopas, joka valmistui Kirjayhtymän kovakantisena versiona Markus Lehtipuun tekemänä.

Koska kirjan oikeudet olivat puolittain Kirjayhtymällä, ei uutta painosta päästy toteuttamaan kuin vasta 1999, jolloin ilmestyi ensimmäinen  pehmeäkantinen Thaimaa. Kirja myi yllättävän hyvin, ja painos loppui runsaan kahden vuoden jälkeen.

Kolmas ja neljäs painos olivat samankaltaisia kansikuvaltaan. Niihin lisättiin katsaukset Laosista ja Kambodzhasta, kunnes sama kierros toteutettiin viidenteen painokseen. Viides painos toteutui muuten eri tavalla kuin aiemmat painokset. Nyt Lehtipuu oli tuottanut alueoppaat Phuketiin ja länsirannikolle sekä Koh Samuille ja itärannikolle. Myös Keski-Thaimaasta oli erillinen opas. Thaimaa-opas oli tiivistetty näistä ja lisäksi tehty erillinen tutkimus Pohjois-Thaimaahan ja koilliseen (Isan).

Erittäin suuritöinen opas sisältää 100 karttaa (lienee suomenkielisen opaskirjallisuuden ennätys) ja valtavasti tietoa.

Kirjasta otettiin suuri painos, josta 3000 kpl myytiin nopeasti, loput hitaammin. Nyt painos on virallisesti lopussa,  mutta kirjoja on pieni erä myynnissä suoramyyntinä tai messuilla.

Tekijät

Markus Lehtipuu on kirjan kirjoittaja.

Taitto: Keijo Erander.

Kartat: Timo-Pekka Lehtipuu.

Kannen toteutus: Jorma Koljonen.

Kirjapaino: Otavan kirjapaino, Keuruu

 

 

Muut palvelut

 

Thaimaa-blogi osoitteessa

http://suomalainenmatkaopasthaimaa.blogspot.com/

 

Korjauksia

Matkaoppaissa ilmenneitä virheitä tai vanhentuneita tietoja voi raportoida sähköpostiimme

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

 

 

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Thaimaa Laos & Kambodzha”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *