Teksti ja kuvat: Markus Lehtipuu

Se on mainittu Bangkok-opaskirjan sivulla 130, mutta 31.3.2017 alkaen ei kujaa enää ole olemassa.

Bangkok on dynaaminen, koko ajan kehittyvä metropoli, jossa perinteinen soistuva mutainen maa on nyt arvokasta investointikohdetta. Tämä johtaa monen legendaarisen ja suositun paikan kohtaloksi.

Ennen kuin Bangkok-opaskirja valmistui, suljettiin Sukhumvit-kadun suosittu expat-ravintola Hemingway, ja pian olivat aidat ympärillä ja kukaties kohta 50-kerroksinen tornitalo korvaa kivan puutaloravintolan.

Sukhumvit soi 11 on tuttu katu monelle, ja tässä tarkoitetaan sitä kapeaa kujaa, jonka varrella oli kymmenkunta kivaa paikkaa, mukaan lukien klinikka ja hostelli. Kaikki ajetaan pois ja tilalle tulee jotakin modernia, kiiltävää ja komeaa.

Listasin kohteet Cheap Charlie’s Bar ja Alchemist, joista ensimmäinen oli vielä tänään auki, Alchemist on sulkenut jo aiemmin. Kaikki muut ovat joko sulkeneet tai sulkemassa 31.3.2017.

Haluan julkaista tämän kuvakokoelman muistona kujalle, joka palveli tuhansia ja tuhansia matkailijoita ja expatteja, etenkin ”maamerkki” Cheap Charlie’s Bar.

Cheap Charlie’s Bar aloitteli toiseksi viimeistä iltaa näin.

Alchemist on suljettu jo aiemmin. Vain vitsit seinillä jäivät jäljelle.

Rauhallinen, vihreä ja vehreä kuja muutuu lasipalatsiksi?

Chez Papé viimeisiä hetkiä avoinna

Chez Papé hieman ennen lopullista sulkemista

Lopun alkua

Tätä maisemaa moni jää kaipaamaan.

Klinikka viimeisiä hetkiä avoinna

Hostelli on suljettu jo aiemmin.

Hostellista

Tässä kujan toinen pää. Kyltti osoittaa ravintolaan, joka ilmeisesti jää pystyyn. Kaikki muu puretaan.

___

 

Bangkok elää ja kehittyy. Vaikka kaksi opaskirjassa mainittua baaria katoaa, tarjoaa Bangok niiden tilalle tusinoittain uusia. Bangkok on kaupunki, johon ei koskaan väsy!