Riika Suomalainen Matkaopas

Riika Suomalainen Matkaopas

18,00 

RIIKA Suomalainen Matkaopas

Tekijä: Markus Lehtipuu
Kannen toteutus: Jorma Koljonen
Kartat: Samu Kontinen
Sivutaitto: Keijo Erander
Raitiovaunukartta: Mirkka Vaherkylä
Kirjapaino: Otavan Kirjapaino, Keuruu
978-9715-975-72-5
240 sivua
Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

Kuvaus

Vihdoin kunnon opaskirja Latvian pääkaupunkiin!
Paljon on puhuttu siitä, millainen Riika on. Onko se vaarallinen (ei), onko se venäläinen (ei, paitsi osittain), onko se kallis (ei todellakaan).
Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

Riika on kuitenkin aikuisten ihmisten kohde, missä voi sattua ja tapahtua, ellei tiedä tarkkaan, mitä kannattaa etsiä ja mitä ei. Siksi suosittelemme matkaopaskirjaa mukaan!
Kirja perustuu kokonaan uudelle tutkimukselle ja suurelta osalta vuoden 2016 kenttätutkimukseen. Kesäkauden tiedot ovat vuodelta 2015. Taustalla on Latvia-oppaan Riika-osuus, mutta monien muutosten seurauksena kirja on kokonaan uutta sisältöä (monet hostellit ja ravintolat suljettiin Latvia-kirjan valmistumisen jälkeen).
Riika on kohentunut silmissä, Palvelut, kuten ravintolat, kahvilat ja pienpanimoiden oluttarjonta ovat kerrassaan houkuttelevia ja koukuttavia. Joskus kuitenkin se hienoin ravintola, maukkain kahvi tai samettisin olut löytyy kaukana keskustasta (vinkkinä: Miera iela).
Mutta jotta saisit irti matkastasi mahdollisimman paljon, varmista itsellesi taustoitus, tiedot ja listaukset. Riika – Baltian todellinen helmi – nyt suomalaisen työn tuloksena huippuantoisana opaskirjana.
Kansikuvaksemme valittiin latvialaisille tärkeä Vapauden monumentti. Sillä on vahva linkki Suomeen – lue kirjasta, mikä se linkki on!
 


Historia

2013 – Latvia Suomalainen Matkaopas

2016 – 1. painos

Markus Lehtipuu tutustui Riikaan ensimmäistä kertaa omalla autolla, mikä aluksi (ja lopuksikin) vaikutti väärältä ratkaisulta. Muu Latvia oli maaseutumaista ja avaraa, Riika oli hankala.

Riika oli kuitenkin vieraanvarainen. Matkailutoimittajia kutsuttiin tutustumaan, siispä mukaan! Riikaan tutustuttiin sitten ohjatusti ja vapaa-ajalla. Ensimmäinen tuotos oli koko Latviaa hahmottava maaopas, jossa Riika oli tärkeä osuus.

Kun Latvia oli julkaistu, innostus Riikaa kohtaan oli jo syttynyt ja se roihusi. Alkoi kaupunkioppaan rungon mukainen tutkimus – jokainen kaupunginosa tuli tutkia nyt omina kokonaisuuksinaan.

Viimeiset tutkimukset tehtiin vuonna 2016 siten, että kirja saatettiin Otavan kirjapainoon keväällä, ja kirja oli valmis toukokuussa 2016.

 

Riika-oppaan erikoisuus on huolellisesti valmistettu arkkitehtuuriopas. Kaikki merkittävät Jugendtyylin rakennukset on selitetty tarkkaan.

 

Tekijät

Markus Lehtipuu on kirjan kirjoittaja.

Taitto: Keijo Erander.

Kartat: Samu Kontinen.

Kannen toteutus: Jorma Koljonen.

Raitiovaunukartan toteutus: Mirkka Vaherkylä

Kirjapaino: Otavan kirjapaino, Keuruu

 

Muut palvelut

 

Latvia-blogi osoitteessa

 

http://suomalainenmatkaopaslatvia.blogspot.fi/

 

Korjauksia

Matkaoppaissa ilmenneitä virheitä tai vanhentuneita tietoja voi raportoida sähköpostiimme

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Riika Suomalainen Matkaopas”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *