Bali Suomalainen Matkaopas

Bali Suomalainen Matkaopas

18,00 

Lehtipuu, Markus: Bali Suomalainen Matkaopas

978-952-9715-80-0

224 sivua

32 tarkkaa karttaa

Kolmas painos, marraskuu 2016

Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

 

Osastot: , ,

Kuvaus

Bali – maailman kaunein saari?

Ehkä. Nyt on sinun vuorosi ottaa selvää!

 

Bali-opas – sarjan suosituimpiin kuuluva kirja?

Tilastollisesti kyllä! Ota selvää ja hanki tämä käsikirja matkallesi!

Voit tilata myös sähköpostilla

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

Sähköpostitilaus on sitova. Mainitse kirjan nimi/nimet, niiden hinta, nimesi ja osoitteesi.

Bali on Indonesian saariryhmässä (noin 14000 saarta, joista 8844 on nimetty ja 922 on asuttuja) ainoa, jolla on valtauskontona hindulaisuus. Se tekee Balista poikkeuksen Indonesiassa ja koko Kaakkois-Aasiassa. Historian saatossa Balin hindulaisuus on saavuttanut ainutlaatuisen ilmenemismuotonsa. Se on suuri osa Balin viehätystä.

Samaan aikaan Bali on kehittynyt surffaus-, sukellus- ja rantalomailukohteeksi, joka vetää joka vuosi enemmän kansaa.

Bali ei siinä mielessä ole enää “paratiisi”, että suuret matkailijamäärät ja kasvava väestö ovat aiheuttaneet tungoksia ja saasteita. Mutta ratkaisuna tähän ongelmaan tarjoamme uusimmat opaskirjan Balin saarelle. Sen avulla voit löytää haluamasi mansikkapaikat. Totuus on nimittäin se, että se aidoin ja rakastettavin Bali löytyy sittenkin sisämaasta, missä vanha kulttuuri kukoistaa ja luonto on vehreimmillään.

Maistele upeita herkkuja ja ihaile kauniita maisemia kanssamme.

Suosittu opaskirja on nyt kolmantena painoksena entistäkin kattavampi, luotettavampi ja hyödyllisempi!

Kuten muissakin kirjoissa, myös Bali-oppaassa näkyy suomalaisuus. Tässä painoksessa haastatellaan kahta suomalaista. Kimmo Jaakonsaari vetää Asenne-surffausbisnestä ja Marko Kytöharju kahta upeaa majoitusliikettä Amedissa.

Bali-oppaassa huomioidaan käytännössä kaikki suomalaiset matkailualan yritykset. Jos omasi ei ole mukana, anna palautetta, niin saadaan tulevaisuuden painoksiin mukaan!


Historia

2005 – Malesia Singapore Bali Suomalainen Matkaopas

2010 – 1. painos

2013 – 2. painos

2016 – 3. painos

2. painos ilmestyi 2013.

Markus Lehtipuu tutustui Indonesiaan ensimmäistä kertaa 1986. Kokonaisoleskeluaika oli 30 vuorokautta ja tavoitteena oppia indonesian kieli kuukauden aikana. Matkan jälkeen opintoja täydennettiin Helsingin kesäyliopiston kursseilla.

Bali oli merkittävä asuinpaikka, kun Lehtipuu työskenteli Lonely Planetille 1990-luvulla. Balilla myös valmisteltiin muita kirjoja, jotka ilmestyivät vuodesta 1998 alkaen.

Suomalainen Matkaopas ei kuitenkaan vielä uskonut Baliin riittävän paljon. Niinpä siitä tehtiin vain liite Malesian ja Singaporen yhteiskirjaan. Koemielessä tehtiin ensimmäinen painos vuodeksi 2010, ja se osoittautui menestykseksi. Toinen painos seurasi 2013, ja sekin myytiin nopeasti loppuun.

Kolmas paino päivitettiin vuonna 2016. Alla oli kevytmoottoripyörä ja sen avulla Lehtipuu ehti saaren kaikkiin kolkkiin: pohjoisrannikolle, Bukit-niemimaan eteläisimpään kolkkaan, Gilimanuksin lauttasatamaan Jaavan naapurissa ja Amedista itään kulkevalle mutkittelevalle tieosuudelle.

Erityisen tärkeä parannus oli kunnon tutkimus Gili-saarilla, joista on nyt kätevä opastus kirjan lopussa. Kirjan kuvamateriaali on käytännössä kokonaan uudistettu, joten kaikki kuvat ovat vuodelta 2016.

Kartanpiirtäjä Timo-Pekka Lehtipuu päivitti kartat uuteen, entistä selkeämpään karttaohjelmaan, ja Keijo Erander toteutti kirjan taiton erehtymättömällä osaamisellaan.

 

Tekijät

Markus Lehtipuu on kirjan kirjoittaja. Hän on Suomalaisen Matkaoppaan perustajajäseniä ja sarjasuunnitelman tekijöitä. Hän on matkustanut maailmalla jo 1980-luvulta lähtien. Baliin hän tutustui 1986, ja on sen jälkeen asustellut saarella useaan otteeseen. Lehtipuu on opiskellut indonesian kieltä Helsingin kesäyliopistossa ja vetänyt ryhmiä Balilla ja Sumatralla. Lehtipuu viettää aikaansa hienoissa kaupungeissa ja maissa, pääkaupunkiseudulla sekä itärajan tuntumassa Etelä-Karjalassa.

Taitto: Keijo Erander.

Kartat: Timo-Pekka Lehtipuu.

Kannen toteutus: Jorma Koljonen.

Kirjapaino: Otavan kirjapaino, Keuruu

 

 

Muut palvelut

 

Korjauksia

Matkaoppaissa ilmenneitä virheitä tai vanhentuneita tietoja voi raportoida sähköpostiimme

fin.suomalainenmatkaopas@gmail.com

 

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Bali Suomalainen Matkaopas”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *