Teksti ja kuvat: Markus Lehtipuu

Tarina on julkaistu Bali-opaskirjan kaikissa painoksissa: Marko ja Kristiina olivat aluksi töissä Nokialla. Jossakin vaiheessa he hyppäsivät pois oravanpyörästä ja päätyivät Balille. Ensin ostettiin Santai-lomakeskus, sitten kokeiltiin ravintolabisnestä, mutta tulevaisuudessa häämötti se Iso Suunnitelma, viiden tähden luksuspaikka Amediin, Balin nousevaan koillisnurkkaukseen.

Loppu on historiaa, ja kun The Griya lopulta pääsi vauhtiin, se nopeasti nousi suosioon. Se on jo useampaan otteeseen palkittu maailman parhaana lomakeskuksena omassa kategoriassaan.

Kävin tutustumassa.

Tämä on siis asetelma: joka huvilassa on oma uima-allas ja suojaisa sisäpiha, jossa voi kaikessa rauhassa lomailla ja nautiskella balilaisesta maisemasta, äänimaailmasta ja tuoksuista. Täydellistä!

Hyvin luonnon sekaan naamioituva mökkikylä tarjoaa joka huvilasta oman näkymänsä.

Tältä näyttää itse huvilan sisäpuolelta, rinteen suuntaan. (Myös merimaisema avautuu kaikista huviloista).

Tässä on sitten sitä merimaisemaa. Koska huviloita on parissa rivissä, korkeuserot takaavat sen, että jokaiselle riittää runsaasti merinäköalaa.

Aloitetaanpa siis alusta. Sisäänkäynti on ilmava, ja se sopivasti imartelee asukasta. Tänne ei tulla kuin hollitupaan, vaan tyylitietoisen luksushotellin tiloihin.

The Griya sopii niin kuherruskuukauden viettoon tai siitä 9 kk jälkeiseen elämänmuutokseen: lapsia on ajateltu myös. Lasten leikkihuoneessa riittää leluja ja puuhaa vaikka koko viikoksi.

The Griyan ravintolapuoli ansaitsee kokonaan oman tarinansa, koska suomalainen huippukokki takaa laadun. Laatu on myös tunnustettu virallisesti. Ravintola Safka on tietysti stadinmurretta eikä ihan suomen kirjakieltä, mutta se sopii hyvin myös kansainvälisille asiakkaille.

Kaikissa Aasian luksuspaikoissa (ja monessa muussakin) täytyy olla kunnon Spa eli hemmotteluosasto. Niin myös The Griyassa.

Hoitoa luonnon helmassa…

Erityismaininnan ansaitsee suomalainen Harvia-kiuas, joka takaa kunnon löylyt. Markon mukaan hänen isänsä kuljetti kiukaan verkkorakennelman lentokoneen ruumassa. Kivet sentään ovat paikallisia.

Entäs sitten asumispuoli? Laadukas parisänky takaa hyvät unet. Väsynyttä matkailijaa varten on sängyllä balilaisia kukkia pienenä yksityiskohtana.

Hedelmälautanen odottaa myös matkan rasituksien kiusaamaa matkailijaa: rambutan, salak, omena ja banaani erottuvat kuvassa kukkien lomassa.

Eipä ihme, että The Griya on palkittu!

The Griya on todellinen helmi vehreän luonnon keskellä.

Vastaanoton yläpuolella on tyylikäs baari, jossa voi istuskella maisemia katsellen.

Takaisin huvilaan: kaiken keskellä on ruokapöytä ja kansio, josta saa lisätietoja sekä huvilakylästä että lähiseudun käyntikohteista.

Pukuhuoneesta löytyvät kassakaappi, pyyhe ja hyttyskarkotetta.

Kylpyhuoneessa on monia yksityiskohtia, jotka hemmottelevat tyylitietoisintakin matkailijaa. Lavuaarit on muotoiltu kiviaineesta.

Vaativa matkailija löytää myös erilaisia hygieniatuotteita loman tarpeisiin.

Myös pesuaineet on Griyan omissa nimikkopulloissa.

Välillä voi piipahtaa uima-altaalla tai nautiskella tropiikin lämmöstä.

Jääkaappi on hyvin varustettu minibaari kaikkiin tarpeisiin.

Suihkutila on balilaiseen tyyliin avoin tila, jossa vesi valuu kivien välistä viemäriin. The Griya kierrättää kaiken veden oman puhdistuslaitoksen kautta puutarhan kasteluvedeksi.

Vuoden 2016 marraskuussa ilmestynyt Bali Suomalainen Matkaopas kertoo kaiken Balista ja sen suomalaisista yrittäjistä ja/tai yrityksistä.

Oppaan voi tilata näiltä kotisivuilta, kaikista Suomen nettikirjakaupoista ja eräistä kirjakaupoistakin.

On selvää, että suosittelemme kaikkia suomalaisia yrityksiä Balilla, ja tietysti myös maailman parasta – suomalaista The Griyaa!