Teksti ja kuvat: Markus Lehtipuu

 

Singapore on huikea elämys autenttisen aasialaisruoan ystävälle. Tällä kertaa ehdin maistella kuutta eri annosta, jokseenkin jokaisesta suositusta singaporelaiskeittiöstä: kiinalaista, intialaista, peranakania, malaijia ja thailaista.

 

Laksa. Peranakan-ruokaa eli kiinalaisen ja malaijikeittiön eräänlainen fuusio.

Erittäin pehmeämakuinen nuudeli/lihakeitto perustuu vahvaan kookosmaitoon.

Annos maksoi S$5,80 eli 3,70 €

Hainanese Chicken Rice. Ikisuosikkini, jossa on pehmeämakuista riisiä, haudutettua kanaa ja kurkkua sekä valkopippurilla maustettu keitto. Lisämausteena tahmeaa soijakastiketta ja chilikastiketta.

Annos maksoi S$4 eli 2,55 €

Murtabak. Zam Zam on Singaporen ykköspaikka murtabakin maisteluun. Se on suolainen ohukainen, johon on sisällytetty kanaa (tai muuta lihaa), sipulia ja muita mausteita. Intialainen suosikkini, maustekastike ja pari kurkkuviipaletta kuuluvat mukaan. Ruokajuomana Teh O eli tee ilman maitoa ja sokeria.

Annos maksoi S$6 eli 3,80 €

 

Pig Organ Soup. Tofua ja kaikkea possusta: maksaa, munuaista, vatsalaukkua, jopa suolenpätkiä. Kiinalaisten herkkua. Ja toimii myös suomipojan suussa.

Tämän annoksen hintaa en muista, koska olin seurassa enkä ollut maksuvastuussa.

Nasi Lemak. Tämä ateria oli mun aamiainen pitkän lennon jälkeen, koska aito nasi lemak on tyypillinen malaijiaamiainen. Tässä on hieman sovellettu, kanaa, riisiä ja chilitahnaa ja paistettu kananmuna. Silti maukas.

Annos maksoi S$3,80 eli 2,45 €

Thaiannos oli bussiaseman ainoa vaihtoehto, koska Beach Roadin kaukobussiasema ei muuta tarjoa. Se on yksi Singaporen Little Thailandeista.

Kuvassa on menussakin näkyvä S$6 maksava Chicken Stir Fried with Basil Leaf, jota syön usein myös Thaimaassa.

Annoksen hinta 3,80 €.

 

Lisätietoja Singaporen ruokailusta saa kuvissa näkyvästä matkaopaskirjastani.