Teksti ja kuvat: Markus Lehtipuu

Karjala-matkaopasta odotellessa käydään läpi renkaiden ostaminen Karjalassa.

Tarkoitus oli katsoa Enson tunnettu rengasmyymälä, joka on heti Imatralta tultaessa vasemmalla, kun käännytään suoralle päätielle bensa-aseman ja muutaman pikkukaupan jälkeen.

Siellä oman auton rengaskokoa ei ollut kuin 3 kpl, mikä tarkoitti, että jouduin jatkamaan sileillä renkailla eteenpäin. Eli Viipuriin! (Saatavana oleva rengastyyppi olisi ollut kalliimpi kuin Viipurista ostettu, joten senkin takia kannattaa tsekata myös Viipurin paikka).

Viipurissa on yksi rengaspaikka ”Nälkälinnan” ja Karusel-hypermarketin jälkeen oikealla, ennen Viipurin linnaa, vanhan linnoitusrakennelman suojissa. Kysyin sieltä, mutta paikka ei myy uusia renkaita vaan huoltaa vanhoja.

Jatkoin keskustan ohi isojen hyperkauppojen ohi kohti Pietaria kunnes ennen siltaa vasemmalla näkyi Vianor-rengasmyymälä. Se oli muuten ainoa, jonka näin tällä reitillä!

Eikun vinkkari vasempaan ja parkkiin.

Ensimmäinen sana ylhäällä, ”shinyj” tarkoittaa renkaita, ja alin ”shinomontazh” näiden renkaisen asennusta, ”montaasia”.

Ensimmäinen asia on tarkistaa omasta autosta rengastyyppi. Sen tiedon kanssa mennään sisälle.

Henkilökunta tsekkaa eri merkit ja niiden hinnat. Koska rahaa ei ole liikaa, valitsin halvimman vaihtoehdon, joka oli 2270 ruplaa maksava Tigar. Kappalehinta olisi näin hieman alle 38 euroa päivän kurssilla ja koko setti 151 euroa.

Kannattaa muistaa, että verovapaasti saa tuoda Venäjältä ostoksia 300 euron arvosta, vaikka aika harvoin tulli tulee ajatelleeksi, että tuomiset ovat auton ”alla”.

Vianor ei itse asentele mitään, vaan sen tekee viereinen bisnes. Sen vastaanotosta haetaan jonotusnumero, joka sitten ilmestyy näkyville (oikean portin oikeassa ylänurkassa olevaan – – – näyttöön ilmestyy se numero).

Asennus laskutetaan erikseen. Se maksetaan työn valmistuttua kassaan ja kuitin kanssa saa sitten auton ajaa pois. Asennuksen hinnaksi tuli 30 euroa, eli koko homma maksoi noin 180 euroa.

 

Tämä oli tilanne. Renkaat täysin sileinä – noilla renkailla ajoin Karjalan kaikki päätiet vuoden 2016 lopussa, myös erikoisen oikotien Kuninkaanristiltä Vuoksenrannan kirkolle – onneksi se hiekkatie oli pehmeää hiekka eikä teräväreunaisia kiviä!

Mielestäni palvelu vastaa täysin ns. länsimaista tasoa.

Jo maksamani renkaat ilmestyivät sitten esille. ”Made in Europe” on arvattavissa, eli joku sotien ja sosialismin raiskaama kurjala on kyseessä, mutta ei Bulgaria tai Romania, koska niiden tapauksessa tuossa lukisi ”Made in EU”. Joten Serbia. No, serbialaisen rengassetin hyötyjä ovat se, että ne on alun perinkin tehty vientiin, ja se, että tällaisia renkaita ei välttämättä saa Suomesta, mikä puolustaa niiden hankkimista Venäjän hallussa olevasta Viipurista. Vanhasta suomalaisesta kaupungista. Suomessa ja Venäjällä on osittain ihan sama valikoima, mutta myös eroja on varmasti. Tähän valintaan olen itse tyytyväinen: hinta/laatu-suhde on kohdallaan!

”Ootsien ploha” sanoin itsekin, kun sileitä renkaita alettiin irroitella. Oikein huonot. Mutta siksipä niitä niin innokkaasti ollaan korvaamassa uusilla.

Katso tätä kuvaa ensin, ja sen jälkeen alempaa kuvaa. Ero on niin raju, että vain Karjalan ajojen muistot pelastavat häpeältä. Noilla renkailla on ajettu Äänisniemet, Kannas, Aunus ja Syväriläisten luostarit ja kaikki. Elämä on tarkoitettu elämistä varten, renkaat ajamista varten!

Hienot serbialaiset tilalle!

Tämä on Suomalaisen Matkaoppaan blogi. Karjala-opaskirjan ilmestyminen toteutuu toukokuun lopulla 2017.