JUURI ILMESTYNYT BANGKOK SUOMALAINEN MATKAOPAS EDUSTAA UUTTA SUKUPOLVEA

Otavan kirjapainossa Keuruulla painettu Bangkok Suomalainen Matkaopas esittelee uusia lähestymistapoja niin matkailun genreen kuin Bangkokiin matkakohteena.

Tässä pääkohdat:

AINUTLAATUINEN RAIDELIIKENNEKARTTA

Bangkok on suurten mullistusten kourissa. Raideliikenne tulee muuttamaan jättikaupungin liikenteen. Vain pieni osa kaikista suunnitelmista on avattu liikenteelle, osa on valmiina odottamassa avajaisia, osa on pelkkiä suunnitelmia.

Kirjan tekijä osallistui BITEC-messukeskuksen raideliikennemessuille ja hankki sieltä ennakkotiedot tulevista hankkeista. Myös henkilökohtaiset käynnit eri projektien rakennustyömailla sekä ilmakuvien analysointi johtivat ohjeistukseen, jonka lopputulos on nyt kirjan sisäkansissa.

Se on ainutlaatuinen kartta – täysin suomalaista työtä. Toteutuksen teki Mirkka Vaherkylä Lappeenrannassa. Kun muut kartat sisältävät joko pelkästään avattuja linjoja tai kaikki tulevatkin projektit, Suomalainen Matkaopas tarjoaa kartan, jossa ovat ne linjat, jotka ovat avoinna tai avautumassa kirjan käyttökaaren aikana.

AVAINLIPPUTUOTE

Suomen matkaopastuotanto on supistumassa. Käsittääksemme Suomalainen Matkaopas Oy on ainoa omaa tuotantoa ylläpitävä kustantamo. Matkaopaskirjat ovat hyvin vaativa genre, jossa kilpailu on kovaa. Suomalainen laatu pyrkii voittamaan laadullisesti kansainvälisen kilpailun, ja lisäksi Suomalainen Matkaopas Oy on ainoa kustantaja, joka tarjoaa alkuperäistä suomen kieltä matkaopasgenressä.

Avainlippu tulee Otavan kirjapainolta, Suomalaisen Kirjakaupan tytäryhtiöltä. Olemme 2000–2017 painattaneet kirjamme Otavan kirjapainossa Keuruulla, mikä on ollut hyvä ratkaisu: korkea laatu, kohtuulliset hinnat, erinomainen logistiikka. Suosittelemme aina suosimaan suomalaisia tuotteita, koska ilman kotimaista tuotantoa ei Suomi pärjää yhteiskuntana eikä kansantaloutena.

KUVAHAKEMISTO

Suomalaisen Matkaoppaan tunnusomainen kuvahakemisto esittelee aina 16 parasta tai kiinnostavinta käyntikohdetta. Näin lukija pääsee arvioimaan omaa matkasuunnitelmaa näiden kuvien avulla.

SELKEÄT NÄHTÄVYYSALUEIDEN KARTAT

Bangkok on kaupunkiopas. Jotta suurkaupunkiin voisi helpommin tutustua, on se jaettu selkeisiin kaupunginosiin, joista jokainen saa oman lukunsa kirjaan. Selkeyden vuoksi kaupunginosasta on luvun alussa helppokäyttöinen nähtävyyskartta, mistä erottuvat nähtävyydet. Suurten etäisyyksien metropolissa tämä auttaa hahmottamaan yhdellä silmäyksellä, mitä on tarjolla ja missä.

MAAILMAN TARKIN MAJOITUSKARTTA

Kirjan loppuun on koottu kaikki yleiskartat, jolloin kirjan käyttäjän on helppo löytää kaipaamansa. Erityisesti Banglamphun alueen majoituskartta ansaitsee huomion. Se on koottu kahdelle aukeamalle (kolmelle sivulle) siten, että lähes 200 eri majoitusliikkeestä yli 150 on ensimmäisellä aukeamalla ja seuraavalla sivulla 40 muuta. Suuritöinen kartta vaati jalkautumista kaduille ja kujille ja tarkkojen muistiinpanojen tekemistä. Kartan materiaali on marraskuulta 2016, eli se on myös tuorein mahdollinen kartta alueelta, missään.

SELKEÄT HAVAINNEKARTAT

Kun kyseessä on Bangkokin kaltainen jättimetropoli, on kaiken hahmottaminen vaikeaa. Siihen pulmaan ei ole ollut ratkaisua. Nyt on.

Majoitus, nähtävyydet, ajanviete ja ostokset esitellään toki aluekartoillakin, mutta lisäksi jokaisen luvun aloitussivulla on selkeä havainnekartta, johon on merkitty kaikki keskeiset käyntikohteet omassa kategoriassaan. Näin lukija pääsee heti vauhtiin, kun tietää, missä päin halutut kohteet suunnilleen sijaitsevat.

AINUTLAATUINEN KETJURAVINTOLAKATSAUS

Jättimetropolissa ravintolat ketjuuntuvat. Jos et halua syödä ketjuissa, ne täytyy tunnistaa. Jos haluat syödä ketjuissa, ne täytyy tunnistaa. Joka tapauksessa nälkäisen tulee tunnistaa ne lähes 50 ketjua, joita Bangkokin katunäkymässä vilisee.

Ketjuravintolat kartoitettiin marraskuussa 2016, joten tiedot ovat ajan tasalla. Lähes kaikista ketjuista on logo, ohjeita käyttäytymiseen, joitakin hintaesimerkkejä ja muita oleellisia tietoja. Tämä on tietääksemme ainutlaatuinen katsaus maailman opaskirjoissa.

ISBN 978-952-9715-73-2

sivuja 272

Kirjan ohjehinta on 20,00€

Kirjan kirjoittaja Markus Lehtipuu on Suomalaisen Matkaoppaan perustajajäseniä ja nykyinen vetäjä. Hän on kirjoittanut lähes 40 Suomalaista Matkaopasta sekä englanniksi Lonely Planetille ja Insight Guide –sarjaan.

Lehtipuulla on 31 vuoden kokemus Bangkokista. Tämän kirjan työstö kesti lähes kolme vuotta, alkaen shutdown-mielenosoituskeväästä 2014.

Kirjan tutkimus päättyi 1.12.2016

Kirja meni kirjapainoon 27.12.2016

Kirja saapui kirjapainosta 18.01.2017

Kartat: Timo-Pekka Lehtipuu

Kannen toteutus: Jorma Koljonen

Raideliikennekartta: Mirkka Vaherkylä

Sivutaitto: Keijo Erander