Teksti ja kuvat: Markus Lehtipuu

Suomen suurlähetystö on muuttanut. Sijainti ja yhteystiedot löytyvät uudesta Bangkok-matkaopaskirjasta. Skytrain: Ploen Chit, exit 5.

Kyseessä on Plaza Athenée -hotellin takana oleva toimistorakennus, jonka tunnistaa Wireless-kadulla olevasta hindulaisesta patsaasta:

Toimistorakennus on siis hotellin takana. Siellä on vastaanotto vasemmalla puolella isoa aulaa.

Siellä kirjoitetaan nimi ja passin numero listaan, olin itse 18. tämän päivän aikana.

Visitor-älykortti saadaan vastineeksi. Se avaa portin ja se myös työnnetään hissin lukulaitteeseen.

Hissin lukulaite tunnistaa määränpään (kerros 14) ja antaa hissin kirjaimen.

Hissit on merkitty kirjaimin, ja se ”oikea” hissi osoittaa numeroa 14. Eli sitä odottelemaan! Asiaan kuuluu sekin, että hissi on suomalainen KONE. Niin sitä pitää.

Perillä ei ole mitään viittoja tai kylttejä, mutta Suomen suurlähetystö on minimalistisin opastuksin Qatarin edustustoa vastapäätä. Ohessa virallinen vaaliselfie.

Huomaa virallinen vaalikauluspaita!

Sisällä onkin sitten tunnelma kuin kunnantalossa konsanaan. Eli ihan tuttu näkymä, vaikka ollaankin keskellä metropolia. Oleellinen tieto: jokaisen kunnan kaikki ehdokkaat löytyvät paksusta kirjasta, josta voi tarkistaa sen oman suosikin. Numero muistiin ja sitten ollaan valmiita tositoimiin.

Ota ensin äänestyskortti ja mene viereiseen huoneeseen. Ohessa voittajan numero on peitetty, mutta paljastettakoon, että ääneni sai se, joka sai eniten prosentteja Ylen vaalikoneesta. Järkevä ihminen, täytyy sanoa!

Vaalisalaisuus maksoi mitä maksoi!

Seuraavaksi lippu laitetaan kirjekuoreen. Koska mukana ei ollut vaali-ilmoitusta, jouduttiin saatekirje täyttämään käsin. Minä sain täyttää kaikki tiedot paperiin, jolloin vaalivilppiä ei pääse tapahtumaan. Kuori liimataan liimalla.

Näin siis edustuksellinen demokratia toimii, annan kyllä tälle osalle Suomen systeemiä ihan täydet pisteet.

Sinne kopsahti, kohti parempaa kunta-Suomea!