Teksti ja kuvat: Markus Lehtipuu

Thaimaan korkein torni, Maha Nakhon, on jo jonkin aikaa ollut harjakorkeudessaan, joten pikku hiljaa aletaan spekuloida sen avaamisella.

Tätä kirjoitettaessa se on tiukasti suljettuna, kun sisätiloissa tehdään vielä kauan kunnostustöitä.

Sen sijaan tornin juurella oleva CUBE-rakennus on osittain avoinna ja täydessä tohinassa. Kun oheinen kuvamateriaali osoittaa, ei CUBE ole suuren yleisön käyntikohde vaan ainoastaan varakkaimman segmentin fiilistelypaikka.

Raportti on tehty lauantaina, jolloin siltayhteys Skytrain-asemalta oli suljettuna. Sillan toisessa päässä on lähinnä tornin toimitilan myyntitoimisto, joten siellä ei ole tavalliselle tallaajalle mitään.

Käyntikohteet ovat kerroksissa 1 ja 3-6.

Mennäänpä vakoilemaan!

Tässä se on, Maha Nakhon, vihdoin kasassa. Jotkut sanovat tornia pikselitorniksi. Maha Nakhon tulee Bangkokin thaikielisestä nimestä ”Krung Thep Maha Nakhon”. Rakennus on Thaimaan korkein.

Mutta torniin ei vielä pääse. Sen edustalla on kuusikerroksinen CUBE. Kurkistetaan sisään!

Tällä hetkellä rakennukseen pääsee tutustumaan vain hissillä – portaita tai rullaportaita en ainakaan itse löytänyt.

Skytrain exit 3 ei auta sekään. Sisään on mentävä katutasolta ainakin lauantaisin / toistaiseksi.

Katutasolla on newyorkilainen instituutio Dean & Deluca, deli ja kallis herkuttelupaikka. Jos kaipaa todella maukasta manhattanilaisruokaa, investoi mittava summa tänne.

Viidennen kerroksen trendikäs luksusravintola on avoin tiski kuten baareissa yleensä on – tai sushiravintolassa.

L’Atelier de Joël Robuchon on hyvin kallis näyttäytymispaikka.

Neljännen kerroksen Morimoto on heleänsävyinen japanilainen ravintola, sekin hyvin kallis ja eksklusiivinen.

Verita Health on kolmannen kerroksen ”terveyskeskus” joka käytännössä lupaa lopettaa ihmisen vanhenemisen, tai ainakin auttaa luomaan sellaisen illuusion. Tämäkin on hyvin kallista luksusta.

Lopulta kuudennen kerroksen Vogue, joka on tyylikäs baari, jolla on sekä ilmastoitu sisätila että maisematerassi, josta avautuu näkymä pikselitornin suuntaan.

Toistaiseksi tämä kohde ei herätä suurempia intohimoja muissa kuin itsetuntoaan kohottavien miljonäärien keskuudessa. Seurataan tilannetta, kunhan iso torni avautuu…